17:20, sre, 11. Sep

Opozicijski SDS in NSi naznanili sum kaznivega dejanja predsednice DZ





V opozicijskih SDS in NSi so policiji in Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanili sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in nevestnega dela v službi zoper predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, je v današnji izjavi za javnost pojasnil poslanec SDS Danijel Krivec.

Kot je dejal, so naznanilo pravkar oddali na pošto. “Ugotavljamo, da neke možnosti normalne razprave in dogovora glede pravil, ki veljajo že praktično trideset let, niso več možne, in pričakujemo, da bo nek neodvisni organ tudi o tem odločal,” je pojasnil poslanec SDS.

Poslanec NSi Jernej Vrtovec pa je dodal, da dve leti opazujejo, kako je “zakonodajni proces dobesedno ugrabljen” in predsednica DZ s podporo koalicije krši poslovnik, zakonodajo in ustavo. Zagotovo pa je sodu izbilo dno, da predsednica DZ ni sklicala izredne seje, ki jo je zahteval del poslank in poslancev.

Vložili so namreč zahtevo za ustanovitev preiskovalne komisije

Julija letos so namreč poslanci NSi in SDS vložili zahtevo za ustanovitev preiskovalne komisije, ki bi pod drobnogled vzela delovanje podjetij v slovenski energetiki. Zahteve poslancev predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič še vedno ni dala na dnevni red seje državnega zbora in tako onemogoča, da bi se omenjena parlamentarna preiskovalna komisija sploh ustanovila, opozarjajo v opoziciji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.