19:14, čet, 12. Sep

FOTO in VIDEO: Diplomanti in magistri iz Majšperka s smelimi načrti tudi za razvoj Majšperka, ne samo iskanja službe





Župan Majšperka je med praznovanjem občinskega praznika pripravil tudi sprejem za diplomante in magistre. Ti so v prijetnem klepetu z županom povedali tudi, kakšne cilje imajo v življenju, predvsem pri zaposlitvi, slišali so se tudi predlogi za razvoj občine ali pa kakega njenega dela.

Tako kot maturantom pred njim je na sprejemu župan občine Majšperk namenil tudi diplomantom in magistrom več besed. Skupaj s podžupanom Dragomirjem Murkom jim je razdelil knjige za darilo in jim dal lepo popotnico za življenje. Po uradnem sprejemu so poklepetali. Veseli ga, da so ambiciozni, zaveda pa se, da se lahko pri tako mladih tudi veliko spremeni. Študijska pot jih lahko pelje v eno smer, poslovna pot pa tudi v povsem v drugo. Pravi še, da gre za zrelostni izpit. In opozarja, da se na razgovorih za delo velikokrat išče ljudi, pri katerih se gleda tudi vrednote in kakšna je bila njihova obštudijska dejavnost.

Med vsemi, ki so prišli na sprejem k županu, je bil tudi Matic Rakovec, ki je magistriral na mariborski fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Njegova magistrska naloga je bila povezana z razvojem oziroma revitalizacijo vaškega jedra Majšperka. Predstavil jo bo 25. oktobra 2024, ob 18. uri, na Občini Majšperk.

Tadeja Černenšek je diplomirala na isti fakulteti kot Matic Rakovec, torej mariborski fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Odločila se je za nadaljevanje študija do magisterija. Nato ima možnost zaposlitve, da bo opravila tudi strokovni izpit. Zdaj dela v Ormožu, kaj bo kasneje, se še ni odločila.

Sanja Ekart pa je diplomirala na Feriju v Mariboru. Najprej je bila na programu medijskih komunikacije, v drugem letniku se je usmerila v vizualno komunikacijo in to končala. Vpisala se je tudi na migistrski študij. Poslovne želje ima v grafičnem oblikovanju, dizajniranju, mogoče tudi montiranju kakih posnetkov, snemanju.Sama meni, da so pred začetkom študija še govorili, da gre za poklice prihodnosti, zdaj vidi, da gre za poklice sedanjosti.

Še nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.