15:20, čet, 12. Sep

FOTO in VIDEO: Huda ura ponekod po Sloveniji, takšne so napovedi





Po napovedih meteorologov se obeta vremensko pester dan. Noč je minila mirno, o večjih težavah zaradi vremena zaenkrat ne poročajo. Prometnoinformacijski center pa poziva k previdni vožnji, saj se ponekod pojavljajo močni nalivi in je na cestah lahko večja količina vode. Voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in upoštevajo varnostno razdaljo.

Dežurna meteorologinja z Agencije RS za okolje (Arso) Eva Bezek je zjutraj za Radio Slovenija povedala, da opozorila ostajajo, oranžno za močnejše nalive in rumeno za veter.

Največ padavin je ponoči padlo na severozahodu države, na Obali so bili tudi močnejši nalivi.

 

Čez dan bodo padavine zajele celotno Slovenijo. Največ dežja je pričakovati na severozahodu države, pa tudi na Kočevskem, v Posavju in Zasavju, je pojasnila meteorologinja. Kot je še dejala, se bo lokalno lahko shladilo za deset stopinj.

Oranžno opozorilo, ki ga je za celotno državo zaradi napovedanih obilnih padavin izdal Arso, velja do petka zjutraj. Ker se lahko zaostrijo tudi hidrološke razmere, je v pripravljenosti Civilna zaščita.

Do petka zjutraj lahko v zahodni polovici Slovenije pade od 90 do 140, drugod od 50 do 90 litrov dežja na kvadratni meter.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.