19:14, čet, 12. Sep

Slovenija bo sprejela na rehabilitacijo skupino ranjenih palestinskih otrok





Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je danes sklenilo pogodbo s Slovensko Karitas za izvedbo projekta rehabilitacije ranjenih palestinskih otrok v Sloveniji in humanitarne pomoči v Gazi. V okviru projekta bo v sodelovanju s Fundacijo Danila Türka potekala tudi zdravstvena in psihosocialna rehabilitacija žrtev vojne v Gazi.

Slovenska karitas, strateški partner Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije na področju mednarodne humanitarne pomoči, je v sodelovanju s Fundacijo Danila Türka pripravila projekt zdravstvene rehabilitacije za osem do 10 težko ranjenih otrok iz Gaze.

Ranjeni otroci, katerih število se ves čas povečuje, bodo prejeli intenzivno zdravljenje, vključno z operacijami, rehabilitacijo, protezami in drugimi sofisticiranimi medicinskimi pripomočki v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije Soča (URI) in po potrebi v drugih zdravstvenih ustanovah v Sloveniji.

V Gazi zaradi hudega pomanjkanja hrane in lakote trpi več kot 1,1 milijona prebivalcev, od tega je večina otrok, ki so na robu preživetja. V okviru projekta bo zato poleg rehabilitacije otrok v Sloveniji skoraj 1000 najbolj ranljivih notranje razseljenih družin prejelo finančno podporo. S tem bomo preskrbeli več kot 5000 prebivalcev Gaze, ki si bodo lahko kupili hrano in druge nujne življenjske potrebščine.

Projekt podpira Vlada Republike Slovenije s sredstvi v višini 700.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.