13:18, pet, 13. Sep

FOTO: Potok Ložnica je prestopil bregove in poplavil več hiš, ljudje reševali svoje imetje





Žalsko občino je četrtkovo močno deževje precej prizadelo. Potok Ložnica je prestopil bregove in poplavil več objektov. Najhuje je bilo v krajevni skupnosti Drešinja vas, kjer je zalilo osem hiš. Kot je za STA dejal poveljnik PGD Drešinja vas Franc Zavašnik, se je potok razlil pri mostu v vasi, ker je bil protipoplavni nasip prenizek.

Gasilci so s protipoplavnimi vrečami preprečili nadaljnje razlitje narasle vode po vasi. Poleg tega so s folijo zavarovali vhode v ogrožene stanovanjske hiše in preprečili nadaljnji vdor vode.

Žalski župan Janko Kos je danes za STA povedal, da sta narasla tudi manjša potoka Peklenščica in Trnava, ki pa sta medtem že začela upadati. “Ne vemo, kaj bo v naslednjem deževju, ker se protipoplavni ukrepi na območju Savinje in Ložnice po avgustovski ujmi še niso začeli izvajati,” je opozoril.

Tudi Občino Braslovče je v četrtek zvečer zajelo močno deževje. Gasilci so zaradi vdora meteornih voda tam posredovali na treh lokacijah.

Kot je zapisano na spletnih straneh Občine Laško, so četrtkovo neurje prestali s 26 intervencijami. Člani prostovoljskega gasilskega društva (PGD) Gasilske zveze Laško in del štaba tamkajšnje civilne zaščite so odstranjevali podrta drevesa, čistili propuste in črpali vodo iz kleti. Zaliti so bili trije podvozi, veter pa je razkril eno streho.

Iz Poklicne gasilske enote Celje so sporočili, da je v Celju zaprta cesta na sotočju Savinje in Voglajne na Skalni kleti, pa tudi podvoz Kersnikova in Zagrad, Tremerje, Otemna, Gorica pri Šmartnem, Slatina v Rožni dolini in Kočevarjeva.

Iz žalskega komunalnega podjetja so uporabnike pitne vode v naseljih Tabor, Pondor, Kapla, Gomilsko, Poljče, Trnava, Šmatevž, Kaplja vas, Dolenja vas, Orla vas, Latkova vas, Prebold, Ojstriška vas, Grajska vas, Sv. Lovrenc, Tešova in Jeronim obvestili, da je zaradi obilnega deževja prišlo do zakalitve vodnih virov, zato je vodo treba do preklica prekuhavati.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.