17:18, sob, 14. Sep

FOTO: S podelitvijo jubilejnih priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor so se poklonili članom za dolgoletno delo v obrti in podjetništvu





S podelitvijo jubilejnih priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor so se poklonili članicam in članom za dolgoletno delo v obrti in podjetništvu ter izkoristili priložnost za izmenjavo mnenj, dobrih praks in izkušenj, pa tudi za prijetno druženje.

Prireditev, ki tradicionalno poteka na vrtu na sedežu zbornice, je tokrat zaradi slabega vremena gostil čudoviti grad v Račah. V gradu, ki simbolično predstavlja moč, kljubovanje času in nevarnostim, pa tudi zavetje, so izročili priznanja rekordnemu številu jubilantov, na kar smo izjemno ponosni.

“Med 125-imi člani, ki v letošnjem letu obeležujejo okroglo obletnico dejavnosti, je 50 let obrtništva praznoval Anton Zvonko Trstenjak s.p., ki se ukvarja z orodjarstvom. Kar pet jih je obeležilo 55 let delovanja, in sicer BI-TERMAL d.o.o., Urarstvo Kokot–Lalić, Lalić Milena s.p., Splošno steklarstvo in uokvirjanje slik, Mlakar Slavko s.p. ter Avtoličarstvo Murko Iztok s.p.” so zapisali v sporočilu za javnost.

Najbolj ponosni pa so na jubilanta, ki je obeležil kar 95 let neprekinjene obrtniške tradicije v družini – Avto Raišp, Raišp Peter s.p.

OOZ Maribor

Zbrane goste so nagovorili predsednik OOZ Maribor, Marko Gorjak, predsednik OZS Blaž Cvar in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, Matevž Frangež. Marko Gorjak je izpostavil, da moramo »tudi danes, ko se soočamo s težkimi časi, ko pred nami stojijo številni izzivi, ostati pozitivni, trdni in enotni. Naša zbornica bo tista, ki bo stala ob strani našim članom in gospodarstvu nasploh,« in dodal, da je čas, »da se spomnimo, da je naša prihodnost odvisna od sodelovanja, zaupanja in dela, ne zgolj od zahtev po pravicah. Skupaj moramo graditi Evropo in Slovenijo, ki bo sposobna premagati izzive, ki jih prinaša prihodnost.«

OOZ Maribor

Blaž Cvar je poudaril, da lahko takšne jubileje, kot smo jih slavili nocoj, proslavljamo le, če je za obrtništvo in podjetništvo ustvarjeno ustrezno podporno okolje, ki omogoča poslovanje in rast. Pokaral je trenutno snovanje in uveljavljanje nekaterih zakonov, ki ne delujejo spodbudno. Dodal je: »Želimo si, da bi ugotovili, da je gospodarstvo tisto, ki ga je treba negovati.«

Matevž Frangež je poudaril, da soglaša z nujnostjo ukrepov za podporo gospodarstvu na nivoju celotne Evrope ter da si bo ministrstvo prizadevalo za uresničevanje ukrepov, ki bi ugodno vplivali na prihodnji razvoj. Hkrati je izpostavil, da morajo biti slovenski obrtniki in podjetniki v teh zahtevnih časih ambiciozni, inovativni in pogumni. Ob tem pa lahko računajo na podporo resornega ministrstva.

Program slavnostne prireditve so obogatili Klemen Slakonja & Small Band in Nuša Caf.

OOZ Maribor

“V Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor si bomo skupaj s krovno organizacijo tudi v prihodnje prizadevali, da se potrebe obrtnikov in podjetnikov slišijo in da pristojne institucije kar najbolje poskrbijo, da bodo lahko še naprej uresničevali svoje poslanstvo. Ob tem pa jih bomo podpirali s strokovnim svetovanjem, povezovanjem in drugimi storitvami, ki jih zbornica učinkovito nudi že ves čas,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.