13:18, ned, 15. Sep

Iz PU Maribor sporočili: 18-letnik umrl v prometni nesreči sredi noči





Danes, ob 2.23 uri, je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor obveščen o prometni nesreči s smrtnim izidom na lokalni cesti v naselju Dornava. O nesreči sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka.

Po prvih ugotovitvah je 18-letni voznik na lokalni cesti pripeljal do ovinka, kjer je, po vsej verjetnosti zaradi neprilagojene hitrosti, z vozilom zapeljal naravnost, trčil in prebil varnostno ograjo. Vozilo se je nato prevrnilo na streho. Voznik je v vozilu bil sam, so sporočili iz PU Maribor.

Gre za osmo smrtno prometno nesrečo na območju PU Maribor

“Poškodbe voznika so bile tako hude, da je na kraju nesreče, žal izgubil življenje. Na območju PU Maribor gre za 8. prometno nesrečo IV. kategorije v letu 2024,” so zapisali mariborski policisti v obvestilu.

“Policisti opozarjamo voznike, da prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti! Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak,” še sporočajo iz mariborske policijske uprave.

Dodajo še: “Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.