16:26, ned, 15. Sep

Na VN Kitajske padci Gajserja stali rdeče številke





Na predzadnji preizkušnji letošnjega svetovnega prvenstva, dirki za VN Kitajske, je Tim Gajser izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Prva vožnja se mu je namreč povsem ponesrečila. Po številnih padcih je zasedel šele 17. mesto, njegov glavni konkurent Španec Jorge Prado pa je bil drugi in tako prevzel vodilno pozicijo. Zmagal je Francoz Romain Febvre.

V drugi vožnji je bil slovenski šampion sicer drugi, a znova za Pradom, kar pomeni, da pred zadnjo dirko, ki bo čez dva tedna v Španiji, za branilcem naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP zaostaja sedem točk.

Rezultat kariere si je v Šanghaju privozil naš drugi predstavnik v elitnem razredu Jan Pancar. V prvi vožnji je bil osmi, s čimer je izenačil svoj najboljši dosežek v posamični vožnji, v drugi pa je še napredoval in s petim mestom – tako v drugi vožnji kot skupno na dirki, dosegel rezultat kariere. V skupnem seštevku ostaja na 14. mestu.

Dvajseta in hkrati zadnja letošnja preizkušanja svetovnega prvenstva v motokrosu bo v nedeljo, 29. septembra 2024. To bo dirka za VN Castille La Manche, ki bo na progi v Cozarju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.