13:19, tor, 17. Sep

Na sojenju zakoncema Bajželj sodni senat zavrnil odpravo hišnega pripora





Na sojenju zakoncema Lidiji Giuliatti Bajželj in Igorju Bajžlju, ki sta obtožena napeljevanja k umoru, so pričale tri priče, predvajali pa so tudi krajše izseke zvočnega posnetka pogovora med Giuliatti Bajželj in njeno prijateljico. Zagovorniki zakoncev Bajželj so predlagali, da zakoncema odpravijo hišni pripor, kar je sodni senat zavrnil.

Tožilka je predlagala poslušanje krajših odsekov več ur dolgega zvočnega posnetka, v katerem se Giuliatti Bajželj s svojo prijateljico pogovarja o svojih finančnih težavah in omenja, da je treba likvidirati več različnih oseb. Na posnetku spregovori tudi o organizaciji napada na zdravnico, s katero sta sprti.

Danes predvajani posnetek po besedah tožilke Zvonke Knavs posredno in tudi neposredno dokazuje očitke iz obtožnice. Prepričana je, da posnetek dokazuje, da obtožena za dosego cilja ne izbirata sredstev.

Zagovornik Giuliatti Bajželj David Sluga je medtem prepričan, da iz slišanega ne izhaja neposredna zveza z obtožbami. Zagovornica Bajžlja Tea Mlinar Kovačič je dodala, da posnetek ni povezan z njeno stranko, dokazuje pa tudi, da sta imela zakonca finančne težave in nista imela denarja za plačilo umora.

Sojenje na ljubljanskem okrožnem sodišču poteka pred sodnim senatom, ki ga vodi Tina Lesar. Tožilstvo zakoncema očita napeljevanje k umoru, saj naj bi se želela maščevati moškemu, ki je bil po njunem mnenju kriv, da je pred nekaj leti zaradi prevelike količine zaužite droge umrl njun 32-letni sin.

Obtožena je po smrti sina na Facebooku ustvarila profil Pravica za Andreja in na ta način skušala izvedeti, kako je prišlo do smrti. Tožilstvo v obtožnici trdi, da sta obtožena za sinovo smrt okrivila moškega z Rakove jelše, ki naj bi sinu dal smrtni odmerek, zato naj bi skovala morilski načrt.

Že med 16. avgustom 2019 in 7. avgustom 2022 naj bi dvema osebama naročila umor in v ta namen plačala 15.000 evrov. Umor ni bil izveden, denar zakoncev pa naj bi te osebe zapravile v igralnici, zato sta po mnenju tožilstva iskala novega morilca. Zato naj bi konec novembra 2022 začela napeljevati k umoru še kronsko pričo tožilstva Enesa Mukovića, botra moškega, ki sta ga okrivila za sinovo smrt. Ta je, namesto da bi umor izvršil, načrte razkril tarči umora. Zakonca vse skupaj zanikata.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.