13:19, tor, 17. Sep

Prihaja ZZrolano mesto: Pridružite se z rolerji, kolesi ali skiroji





Tradicionalna parada rolanja že vrsto let zabavno popestri mariborske ulice, ki so polne ljubiteljev rolanja, kotalkanja, kolesarjenja in vožnje z različnimi koleščki.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti bo ZZrolano mesto Mariboru predstavilo alternativne oblike zelenega prevoza, primernega za vse. Dogodek, ki ga organizira priznana organizacija Univerzitetna športna zveza Maribor oziroma Zdrava zabava v sodelovanju s Šport Maribor d.o.o. in Energijo Plus že devetnajsto leto, je praznik gibanja in skupnosti, ki združuje generacije.

Datum: nedelja, 22. september 2024
Ura: 14:00
Zbirno mesto: Dvorana Tabor, Maribor

Klemen Tasič, vodja projekta ZZrolano mesto pri Zdravi zabavi, je ob tem izpostavil: “ZZrolano mesto je tradicija, ki združuje in krepi športni duh. Z velikim veseljem vabimo vse generacije, da se nam pridružijo in skupaj z nami zarolajo po mariborskih ulicah. Velik poudarek dajemo na varnost, kar ob tolikšnem številu ljudi in spremenjeni trasi predstavlja svoje izzive. Ob tem je nepogrešljiva pomoč policistov, ki skrbijo za ustavljanje prometa, in reševalnega vozila.”

Tradicionalni dogodek, ki so ga organizatorji prvič izpeljali že leta 2002, združuje staro in mlado ter velja za največjo parado rolanja v tem delu Evrope. Trasa, dolga približno 15 kilometrov, je zasnovana tako, da obide čim več mestnih četrti, a vendarle ni naporna, saj se tempo prilagaja najšibkejšim. Udeležba na prireditvi je, kot vsako leto, brezplačna.

“ZZrolano mesto devetnajstič!” ima letos novo traso. Ta se začne pri Dvorani Tabor, nadaljuje proti Pobrežju, mimo nakupovalnega centra Europark, kjer se preko mostu zapeljemo proti centru mesta, nato pa se vrnemo na začetno lokacijo pri Dvorani Tabor.

Dogajanje pri Dvorani Tabor se začne ob 14. uri, na pot po mestu z rolerji, kolesi ali skiroji pa se bomo odpravili ob 16. uri.

Zdrava zabava, organizator dogodka, je znana po predanosti organizaciji dogodkov, ki promovirajo aktivni življenjski slog in združujejo skupnost. Skupaj s soorganizatorjem Šport Maribor bodo tudi tokrat spodbujali prebivalce k aktivnemu preživljanju prostega časa in krepili občutek pripadnosti med Mariborčani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.