17:15, tor, 17. Sep

Med preventivno akcijo Varno v šolo skoraj 500 voznikov prehitrih, tri vozniki, ki so prevažali otroke, vozili pod vplivom alkohola





Med preventivno akcijo Varno v šolo, ki je potekala od 26. avgusta do 8. septembra 2024, so policisti poostreno nadzirali promet v bližini šol in na šolskih poteh. Skoraj petsto voznikov je bilo prehitrih, več kot dvesto kršitev pa je bilo povezanih z neuporabo ali neustrezno rabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri otrocih.

Pri opravljanju meritev hitrosti v okolici šol in šolskih poti so policisti ugotovili kar 494 prekoračitev hitrosti.

Od 651 odrejenih alkotestov voznikom, ki so prevažali otroke, so bili 3 pozitivni.

Pri nadzoru uporabe varnostni pasov in zadrževalnih sistemov so ugotovili 48 kršitev, povezanih s privezanostjo otrok na sprednjih in zadnjih sedežih, ter 194 kršitev, povezanih z uporabo zadrževalnih sistemov pri otrocih. Policisti so kontrolirali še 496 vozil za prevoz skupin otrok, pri čemer so pri 10 vozilih ugotovili tehnične napake.

Otroci spadajo med šibkejše udeležence v prometu, zato moramo biti nanje še posebej pozorni. Da bi bili varni na šolskih poteh celo leto, pozivamo voznike k previdni in umirjeni vožnji v bližini šol, starše pa, da poskrbijo za varen prevoz otrok v šolo ter jih podučijo o osnovnih cestnoprometnih pravilih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.