16:35, tor, 30. Apr

V Mariboru Otroški bazar in Festival za tretje življenjsko obdobje





V Mariboru se bo danes začel 3. Otroški bazar, ki je znova združen s Festivalom za tretje življenjsko obdobje. Izobraževalno-sejemska prireditev se bo v Ledni dvorani odvijala do nedelje in je namenjena družinam, da spoznajo novosti na trgu in se pozabavajo ob različnih dogodkih.

Zajeta slika1

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljeni otroška moda, zdrava prehrana, načini preživljanja prostega časa in ponudba družinskega turizma. Med drugim bo potekala predstavitev mladih podjetnikov v projektu Podjetno v svet podjetništva, otroci pa bodo lahko ob predstavitvi portala Mojaizbira.si spoznavali različne poklice.

Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili delavnic Zveze prijateljev mladine Maribor ter Centra eksperimentov Maribor. Na zunanji ploščadi bo ponovno postavljen ZOO park Rožman, predstavili se bodo policisti s službenimi živalmi in opremo ter Hoduljarsko društvo Maribor.

Na odprtem odru bodo vsak dan glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Vrhunec dogajanja bo v nedeljo s festivalom Korajža velja, kjer lahko mladi predstavijo svoje talente.

Drugo leto zapovrstjo bo Ledna dvorana v času Otroškega bazarja gostila še Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil in podobno.

Zajeta slika

Otroški bazar je največji sejem za družine v Sloveniji, ki so ga na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani prvič pripravili leta 2006. Letos bo znova potekal dvakrat; tretjič v Mariboru in devetič v Ljubljani.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.