06:31, ned, 28. Jul

Gospodarske razmere na Koroškem





Na Koroškem se je danes v okviru predvolilne kampanje mudil predsednik DL Bojan Starman. Po srečanju z obrtniki v Slovenj Gradcu je v izjavi za medije dejal, da gospodarstvo tudi zaradi svojih izkušenj dobro razume, razmere na Koroškem pa so po njegovi oceni podobne kot drugje po Sloveniji.

getfoto2 (3)

Kot je poudaril Starman, program DL temelji na večji gospodarski rasti in na večji konkurenčni sposobnosti gospodarstva. “Hočemo potegniti to državo iz krize,” je dejal. Opozoril je, da je doslej med politiki velikokrat naletel na nerazumevanje gospodarstva.

Po Starmanovih besedah se je po osamosvojitvi Slovenije politika ukvarjala sama s sabo, država pa je bila “ukradena državljanom”. “Državljanska lista jo želi vrniti državljanom v praven pomenu besede,” je dejal in izrazil upanje, da bo stranka na volitvah presegla parlamentarni prag.

Na poti po Koroški je Starmana spremljala poslanka in podpredsednica DZ Polonca Komar, ki je ponovno med strankinimi kandidati. “Kandidiram zato, ker je v našem programu precej stvari ostalo nedorečenih, nenarejenih, ker je dve leti in pol prekratek čas, da bi vse postorili,” je dejala in pozvala volivce, naj se udeležijo volitev.

Po besedah Komarjeve lahko DL veliko pripomore k oživljanju gospodarstva tako v celotni državi kot na Koroškem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.