14:26, ned, 28. Jul

Zaradi poplav okoli 4 milijone evrov škode





Zavarovalnica Triglav na osnovi preliminarne ocene škodnih zahtevkov iz naslova aktualnih vremenskih nevšečnosti zaradi poplav ocenjuje, da bo zavarovana škoda za zavarovalnico znašala okoli 4 milijone evrov in ne bo pomembneje vplivala na poslovanje družbe. Najbolj prizadeto je območje severovzhodne Slovenije. V zavarovalnici pričakujejo več kot 3000 prijav škodnih primerov. Zavarovanci lahko škodo med drugim prijavijo prek brezplačne številke 080 555 555 ali spletne strani www.triglav.si.

Zavarovalnica triglav

Zavarovalnica Triglav je na prizadeta območja vzhodne Slovenije že poslala okrepljene ekipe cenilcev, ki obiskujejo zavarovance in ocenjujejo nastalo škodo. V največji slovenski zavarovalnici znova sporočajo, da v primeru množičnih škod s prijavo škode ni treba hiteti. Upoštevali bodo tudi prijave, ki bodo prispele v prihodnjih dneh. Zavarovanci naj se o nastali škodi najprej posvetujejo s svojim zavarovalnim zastopnikom, za pomoč pri prijavi škode se lahko obrnejo na najbližje predstavništvo oziroma zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav. Pred prijavo škode naj preverijo kritja na svojih zavarovalnih policah. Za prijavo škode so na voljo 24-urna dežurna brezplačna telefonska številka 080 555 555 ali 080 2864 oziroma e-prijava na spletni strani www.triglav.si. Poleg tega zavarovancem svetujejo, da pri prijavi škode poškodovane stvari navedejo čim natančneje in nastalo škodo poslikajo ter obvezno pripišejo telefonsko številko, e-naslov in številko osebnega transakcijskega računa, na katerega bo lahko zavarovalnica izvedla nakazilo zavarovalnine.

»Tovrstne škode so z vidika naše družbe del rednega poslovanja in kot take pričakovane. Glede na izkušnje iz preteklih let ocenjujemo, da se bo število takšnih naravnih dogodkov povečevalo tudi v prihodnje,« pravi Matej Ferlan, izvršni direktor za škode premoženjskih zavarovanj pri Zavarovalnici Triglav, kjer se zavedajo, da je ob takih škodnih dogodkih, kot so poplave, najpomembnejša hitra in učinkovita storitev. Škodne dogodke zato obravnavajo strokovno in ažurno, škode pa izplačujejo že naslednji dan po cenitvi, če se stranka z oceno strinja.

Po ocenah predstavnikov Agencije Republike Slovenije za okolje višje temperature skupaj z vetrovnimi vzorci, količino in razporeditvijo padavin ter z drugimi procesi v ozračju zadnja leta povzročajo večjo verjetnost za izredne vremenske pojave, kot so suše, neurja, nalivi ali poplave. Zaradi spreminjajočih se vremenskih in podnebnih razmer se tako število naravnih ujm, tudi poplav, in s tem povezanih škod povečuje, zato v Zavarovalnici Triglav prebivalcem svetujejo, da preverijo ustreznost svoje zavarovalne zaščite.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.