18:39, sob, 27. Jul

Zaključek volilne kampanje





Z današnjim dnem se zaključuje kampanja pred nedeljskim drugim krogom lokalnih volitev, v katerem bodo župane izbirali še v 54 občinah. Pred zaključkom kampanje, ki se je v nekaterih občinah precej zaostrila, imajo kandidati in njihovi podporniki le še danes čas za prepričevanje volivk in volivcev, saj bo ob polnoči nastopil volilni molk.

Od nastopa volilnega molka, ki bo veljal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri, bo vsako nagovarjanje volivcev prepovedano. Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah.

V nedeljo bodo volivke in volivci v drugem krogu lokalnih volitev župane izbirali še v 54 občinah, kjer 5. oktobra nobeden izmed kandidatov ni dobil zadostne podpore volivcev. V drugem krogu se bosta pomerila kandidata, ki sta v prvem krogu prepričala največ volivcev. Poleg tega bodo v nekaterih občinah ponovne oziroma naknadne volitev v svete krajevnih skupnosti.

Kampanja pred drugim krogom županskih volitev je bila sicer precej bolj burna kot pred prvim krogom, v nekaterih občinah tudi ni manjkalo nizkih udarcev.

Vroča kampanja se je denimo odvijala na Ptuju, kjer so padale obtožbe, kazenske ovadbe in celo grožnje s smrtjo. Kampanjo pred drugim krogom volitev v občini Postojna je zaznamovala “plakatna vojna”, v Kranju sta bila kandidata tarči različnih očitkov, med drugim o kupovanju volilnih glasov. Tudi na Prevaljah policija preverja sum kupovanja preferenčnih glasov.

volilna_skrinjica

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.