04:29, ned, 28. Jul

Mariborski svetniki o podelitvi koncesije Marpromu





Mariborski svetniki bodo na današnji izredni seji odločali o dodelitvi koncesije za upravljanje žičniških naprav na Pohorju javnemu avtobusnemu prevozniku Marpromu. To je zadnji pogoj za rešitev letošnje zimsko turistične sezone ter zagotovitev obratovanja smučarskih prog, potem ko se je prejšnji teden o tem že pozitivno izreklo mariborsko sodišče.

pohorje

Na mariborski občini so se po stečaju Športnega centra Pohorje aktivno vključili v reševanje turizma na Pohorju, saj so prepričani, da obstoji javni interes za to, da naprave obratujejo. Sprva so nameravali Marpromu v upravljanje predati zgolj krožno-kabinsko žičnico, za žičniški del pa poiskati najemnika, a so se nato v pogovorih s stečajnim upraviteljem Dragom Dubrovskim odločili za drugačno rešitev.

S tem se je že prejšnji teden strinjalo sodišče, saj gre za začasno rešitev, s katero bodo zagotovili delovanje žičniških naprav in vseh drugih spremljajočih storitev v letošnji zimski sezoni, hkrati pa se bo na ta način povečala stečajna masa. Marprom bo namreč stečajnemu upravitelju do konca marca plačeval po 10.000 evrov mesečne najemnine.

Omenjeni avtobusni prevoznik je medtem že začel priprave na prihajajočo zimsko sezono, zato je danes na seji pričakovati tudi informacije direktorja Bernarda Majheniča o poteku priprav na sezono. Koncesijo za areški del žičnic mora upravljavec sicer dobiti še od občine Ruše, za vlečnico Pisker pa od ministrstva za infrastrukturo.

Po Majheničevih zagotovilih imajo za zagon sezone dovolj denarja, pripravljenih 200.000 evrov in še 250.000 evrov limita na bančnem računu. Smučarske vozovnice naj bi začeli prodajati že konec tega tedna.

Celotno sejo si boste lahko ogledali na BK TV v torek ob 20. uri.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.