06:25, ned, 28. Jul

Koraki za korakce opremili gibalnico na OŠ Miklavž na Dravskem polju





Koraki za korakce za uspešen zaključek dobrodelnega leta 28. novembra 2014, v Narodnem domu, organizirajo dobrodelno predstavo društva Reporter Milan »Ona, bivši in Džoni«. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali društvu DEBRA (Društvo oseb, povezanih z bulozno epidermolizo). Ob tej priložnosti bodo v preddverju Narodnega doma pripravili tudi Korakovo božično Art tržnico. Del izkupička od prodaje bodo namenili socialno šibkim družinam.

Dobrodelno združenje Koraki za korakce je s pomočjo sredstev, zbranih na majskem 7. dobrodelnem pohodu, opremilo že enajsto gibalnico. Tokrat so razveselili učence OŠ Miklavž na Dravskem polju. Šola je prostor, v katerem bodo otroci lahko razvijali svoje gibalne sposobnosti, opremila z bazenom z žogicami, sobnima in eliptičnim kolesom, s tekaško stezo, plezalom »Robin Hood«, stojalom z visečo mrežo, kompletom za bowling in številnimi drugimi pripomočki za razvijanje ravnotežja in senzorike. Nove pripomočke je včeraj otrokom in predstavnikom šole v imenu združenja uradno predala Andreja Kračun, predsednica Koraki za korakce.

sok

»Z donacijo združenja Koraki za korakce smo našim učencem opremili prostor, v katerem bodo lahko kakovostno izkoristili del časa, ki ga preživijo v šoli. Gibanje je osnovna otrokova potreba in prepogosto se nanjo v duhu današnje naglice pozabi. Na našo novo gibalnico smo resnično ponosni, saj otrokom prinaša številne koristi, in potrudili se bomo, da bo postala nepogrešljiv del našega vsakdana,« je ob predaji povedala ravnateljica OŠ Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.