14:21, ned, 28. Jul

Zaključek humanitarne akcije »Študenti za študente«





Prireditev »Gremo na prvi rok« je tradicionalni dogodek v organizaciji Študentskega sveta Univerze v Mariboru ob vstopu v novo študijsko leto. Pri tem je bistven del dogodka humanitarna nota. Letos so se študenti ponovno združili v akciji »Študenti za študente«.

Letošnji dogodek, »Gremo na prvi rok 2014«, je potekal v torek, 14. oktobra 2014, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. Nastopili so Nina Pušlar ter skupine Dan D, Tabu in Rock Partyzani.

gnpr

Simbolična vstopnina (2 EUR) je bila v celoti namenjena za humanitarno akcijo »Študenti za študente«, ki je potekala vzporedno z dogodkom. Prodanih je bilo 3000 vstopnic in tako so zbrali 6000 EUR. Celotno vrednost so razdelili v obliki enkratne denarne pomoči in tako pomagali socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Razpis je bil objavljen na njihovi spletni strani in do 22.10.2014 do 15. ure, so prejeli 42 vlog. Komisija je po skrbnem pregledu vlog odločila, da se pomoč dodeli 10 študentom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.