18:25, ned, 28. Jul

Festival Mlade rime





Med 16. in 18. decembrom 2014 bo v dvorani Gustaf potekal tridnevni festival mariborskih Mladih rim. S festivalom obeležujejo organizatorji KUD Kentaver, revija Liter jezika, MKC Črka, Radio MARŠ in AGD Gustaf prvo obletnico začetka literarnih večerov Mladih rim v Mariboru.

V treh dneh se bo na odru zvrstilo 20 avtorjev in avtoric mlajše generacije, ki bodo občinstvo nagovorili s svojo aktualno literarno produkcijo. Nina Ditmajer, Klemen Šali, Veronika Dintinjana in Dejan Koban, ki so oblikovali program festivala, pa so k sodelovanju povabili tudi glasbene goste in hrvaško skupino performerjev in improvizatorjev Sodom oz. štab za obrambo dostojanstva pred mušnicami.

img

V torek, 16.12. 2014 bodo na odru dvorane Gustaf nastopili Tonja Jelen, Gregor Lozar, Nina Ditmajer in Nežka Struc, večer pa bo zaključila glasba zasedbe All Strings Detached (Jana Beltran – vokal, besedila, glasba, aranžmaji, elektro akustična kitara, Vesna Godler – vokal, besedila, el. bas, boben).

V sredo, 17.12. 2014 se na festivalu Mladih rim predstavljajo avtorji in avtorice, ki so v letu 2014 sodelovali z objavami svojih del na spletni strani MKC Maribor v rubriki e-objave MKC Črke, ki jo ureja Jan Šmarčan. Nastopili bodi Lucija Mlinarič Lotus, Vesna Spreitzer, Marko Samec – Tomaž S. Lovec, Nataša Švikart, Aljoša Šorgo, Petra Bauman in Robert Titan Felix. Drugi večer festivala pa bo z glasbeno-literarnim performansom zaključil Tomislav Vrečar.

V četrtek, 18.12. 2014 organizatorji vabijo na popoldanski Gu(d)staf market, kjer boste med drugim lahko izbrali zase ali za svoje bližnje izvirno darilo za prihajajoče praznike, večerni termin pa je spet namenjen poeziji mladih avtorjev in avtoric. Nastopili bodo Aleš Jelenko, Anka Vidmar, Tamara Kovačič, Noemi Veberič Levovnik, Nina Medved ter gostje iz Hrvaške – skupina SODOM oz. štab za obrambo dostojanstva pred mušnicami, ki jo sestavljajo improvizatorji in performerji Zlatko Mejsec, Žarko Jovanovski, Dino Škare, Vid Jeraj in Siniša Matasović. Glasbeni gostji zadnjega dne festivala bosta Anja Novak s poezijo, igro in šansonom in Eva Boke Ziblje s šansonom in kabaretom.

Vsi dogodki razen četrtkovega marketa, se bodo pričeli 20. uri, vstop pa je brezplačen. Dogodke moderirata idejni vodja Mladih rim Dejan Koban in sodelavec Radia Marš Klemen Šali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.