16:15, ned, 28. Jul

V Galeriji Holc »Verižice pripovedujejo«





V središču Maribora, na Gosposki ulici 27, od danes do konca januarja 2015 potekala razstava nakita »Verižice pripovedujejo«. Obiskovalci si lahko brezplačno ogledajo prav posebne verižice in prisluhnejo njihovim zgodbam. Osrednja zgodba je verižica z obeskom StarPrint Luke Zahovića, priljubljenega mladega nogometaša, ki se je klubu zvezdnikov StarPrint pridružil prav danes.

StarPrint je unikatni obesek z odtisom življenjskih črt na dlani zvezdnika in je zaščitena inovacija lastnice galerije, prejemnice Prešernove nagrade in oblikovalke nakita, Ane Holc.

verizice3

Obiskovalci bodo na razstavi spoznali verižice na drugačen način in zgodbe, ki jih le-te pripovedujejo. Verižice so namreč veliko več kot zgolj okras telesa. Govorijo o naši zgodovini, so simbol vere, etnične pripadnosti, so statusni simbol, prinašajo srečo, imajo posebne energetske vplive, so plod umetnikove domišljije, so umetniška dela … Verižica je tudi vez med tistim, ki jo nosi, in tistim, ki jo je podaril. Kot takšna povezuje in ima včasih tudi erotičen pomen.

Osrednjo zgodbo pripovedujejo verižice z obeskom StarPrint. Človeštvo že od nekdaj fascinira zgodba o prihodnosti, ki je zarisana v naših dlaneh. To je zelo intimen in občutljiv del telesa, ki lahko razkrije veliko o nas in prav tukaj se začne zgodba o StarPrintu, obesku z odtisom slavne osebe. Danes je svoj StarPrint dobil Luka Zahović in se tako pridružil klubu zvezdnikov, ki že imajo svoj StarPrint: Marcos Tavares, Maja Keuc, Tadej Toš, Jonah Nilsson. StarPrint ima tudi dobrodelno noto, saj gre delež dobička od prodaje humanitarni organizaciji, po izboru zvezdnika.

verizice

Luka Zahović je ob priložnosti povedal: »Pri StarPrintu mi je takoj bila všeč sama ideja. Za sodelovanje pa sem se odločil tudi zaradi dobrodelne note, del dobička od prodaje gre namreč dobrodelni organizaciji po mojem izboru – odločil sem se za Unicef. Super se mi zdi tudi, da je ideja plod lokalne inovatorke, saj ima velik potencial, da se razvije preko meja Slovenije.«

verizice1
Foto: Mediaspeed

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.