18:35, ned, 28. Jul

Odziv MOM na trenutno dogajanje





Kot so sporočili iz kabineta župana Mestne občine Maribor je župan dr. Andrej Fištravec danes obvestil Mestni svet Mestne občine Maribor o umiku točke z dnevnega reda pri kateri bi obravnavali izhodišča za pripravo proračuna za leto 2015 in 2016.

fistravec

Po besedah župana dr. Andreja Fištravca kljub umiku ostaja dejstvo, da bodo proračunski prihodki v prihodnjih dveh letih manjši od preteklih let, zato bo potrebno na številnih področjih zategniti pas. Mestna uprava v Mariboru bo morala znižati svoje stroške delovanja in povečati svojo učinkovitost. Pri vseh uporabnikih proračunskih sredstev pa bo opravljena natančna analiza porabe sredstev v preteklih letih ter ugotovljene vse morebitne notranje rezerve. Sredstva, ki bodo na voljo bo potrebno prerazporediti na način, ki bo ohranil raven predvsem socialnih programov v mestu.

seja mom1

Vodstvo MO Maribor je v preteklem tednu začelo pogovore tudi s predstavniki Vlade Republike Slovenije, saj bo pri iskanju dodatnih finančnih virov za MO Maribor, ki so ob racionalizaciji stroškov prav tako potrebni, nujno sodelovanje vlade. Država namreč skozi zakonodajo občinam nalaga večje obveznosti kot zagotovlja finančnih sredstev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.