18:28, ned, 28. Jul

A. Fištravec: Proračun MOM ni samopostrežna trgovina





Mariborski župan Andrej Fištravec je danes stopil pred medijce in dejal, da proračun MOM ni samopostrežna trgovina, da se cene komunalnih prispevkov ne bodo zvišale, da bodo našli denar tudi za socialo in da bodo najprej začeli varčevati pri sebi (t.j. znotraj Mestne uprave). Če bi bilo treba, bi pristal tudi na nižjo plačo, o odstopu ne razmišlja, ne glede na napovedane proteste.
Podrobnosti kmalu!

fistravec o proracunu

POSODOBLJENO 16.12. 2014 OB 14:43
Fištravec je v današnji izjavi pred medijci izpostavil, da je sodelavcem v mestni upravi naročil, naj poiščejo nove vire prihodkov. Pojasnil je, da je prvotna izhodišča – zaradi katerih smo bili v zadnjih dneh priča mnogoterim burnim odzivom – umaknil, ker: “so se izhodišča začela obravnavat kot predlog proračuna in na ta način presegla svoj namen.” A okoliščine, ki so jih pokazali v izhodiščih proračuna, se s tem niso bistveno spremenile, je dodal. “Dejstvo ostaja, da je finančna situacija takšna, kakršna smo pokazali.
Nova izhodišča bodo – kot je pojasnil Fištravec – pripravili s ciljem: “socialno in finančno vzdržnega proračuna, ki ne ogroža finančne stabilnosti občine na eni strani, na drugi strani pa, da upošteva prioritete, da morajo biti v proračunu vsi za mesto vitalni programi. V prvi vrsti so to programi sociale.

javne organizacije in kulturniki pozivajo MOM  (37)

Varčevanje je oz. bo nujno. Začeli naj bi znotraj Mestne uprave, kakor so napovedali že pred dnevi. Na vprašanje ali bi oz. bo sebi znižal plačo, pa je odgovoril: “če je to rešitev problema, jaz s tem nimam težav.
Ta teden, pravi, da so se že in se še bodo pogovarjali z vsemi neposrednimi proračunskimi porabniki (t.j. predstavniki javnih zavodov, podjetij, skladov, agencij itd.): “ker želimo jasno – ne samo povedat, ampak tudi jasno skomunicirat – da ne bi še kdorkoli menil, da lahko gleda na proračun in na občinski denar kot neko obliko samopostrežne trgovine, kjer je dovoljeno kar tako jemati.”
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.