9:26, petek, 27.09.2024
Maribor

Slovenci po izjemno borbenem polfinalu v tekmo za tretje mesto na olimpijskih igrah

FOTO: Filip Barbalić

Slovenski rokometaši so v polfinalu olimpijskih iger v Parizu izgubili z Dansko, z 31:30. Danska tako ostaja edina reprezentanca rokometnega turnirja še ni utrpela poraza.

V veliki finale se je že prebila Nemčija, ki je s 25:24 premagala Španijo. Slovence tako čaka borba za bronasto medaljo v nedeljo proti Špancem.

Slovenci so prvi polčas malo zaspali, do prvega zadetka smo čakali so osme minute, po prvem polčasu pa so naši rokometaši zaostajali za pet golov (10:15). A se niso predali. V zadnjih 15 minut so uspešno lovili priključek in imel v zadnjih sekundah tudi napad za podaljšek.

Mejna odločitev sodnikov

Aleks Vlah pod prekrškom ni zadel. Sodnika sta dosodila samo devetmetrovko, in to po pregledu posnetka, kjer je bilo videti, kot da dva Danca stojita v vratarjevem prostoru, Slovenci so tako pričakovali sedemmetrovko – a ne, sodnika tega nista videla in dosodila mejno odločitev in pokazala zgolj na devetmetrovko, kjer se je s strelom po izteku čas potrudil Mačkovšek, ki iz težkega položaja ni zadel.

Danska je napredovala v finale z 31:30. V nedeljo se bo za zlato pomerila z Nemčijo, Slovenija pa za bron s Španijo, in sicer že v dopoldanskih urah.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...