00:11, pon, 29. Jul

Fištravec v LJ na sestanku o povprečninah





Mariborski župan Andrej Fištravec se (kakor tudi številni drugi župani) danes mudi v Ljubljani, kjer bo predstavnikom vlade skušal dokazati, da bi morebitno znižanje povprečnin pomenilo finančni zlom Mestne občine Maribor.

Potem ko prisotni na petkovem usklajevalnem sestanku v zvezi s financiranjem občin v letu 2015 niso zbližali stališč (temveč so predstavnike občin dodatno razburila zmanjšana nakazila iz naslova dohodnine), so se danes znova srečali v Ljubljani. Kot je pojasnila podžupanja Mestne občine Maribor Jelka Černivec, je na sestanku tudi župan, Andrej Fištravec: “župani si danes v Ljubljani intenzivno prizadevajo dokazat vladi, da bo vsako nižanje višine teh sredstev in tega prispevka države še bolj ogrozilo delovanje občin, predvsem pa izvajanje zakonsko predpisanih programov, ki jih občine moramo realizirati.
Pričakujejo, da bodo dokazi in argumenti dovolj prepričljivi, da bodo predstavniki vlade razumeli prevelik razkorak med obvezami in nalogami, ki jih imajo po (predvsem mestnih) občinah.

jelka cernivec podzupanja mom

Na finančnem ministrstvu naj bi ostajali pri izhodišču, da bi povprečnino znižali na 494 evrov na prebivalca (trenutno povprečnina znaša 525 evrov). V občinah pa naj bi vztrajali, naj jim s konkretnimi ukrepi istočasno znižajo stroške.

dr. Andrej Fištravec

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.