15:21, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Vodjo mariborskega Akvarij – terarija ugriznila klopotača, tako so ga odpeljali v UKC Ljubljana

VIR: Pexel/slika je simbolična

Danes se je zgodil ugriz klopotače v Akvariju-terariju Maribor, poroča več medijev.

Po naših informacijah je ena najbolj strupenih kač na svetu ugriznila vodjo Akvarij – terarija, Branko Kolar.

Mariborski Akvarij – terarij se ponaša z več kot 120 vrstami rib in 50 različnimi vrstami plazilcev, dvoživk in insektov, a tam se je danes zgodila huda nesreča. Dolgoletnega vodjo, Branka Kolarja je ugriznila klopotača, ena najbolj strupenih živali na svetu.

Na omrežju X se je razširil videoposnetek prevoza pacienta v UKC Ljubljana, kjer imajo protistrup.

Spodnji posnete je tako nastal med nujno vožnjo reševalnega vozila, ki je prevažalo pacienta, ki je utrpel ugriz strupene kače. Posnetek je na svojem X profilu delil namestnik predstojnika Urgentnega centra Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Andrej Hohnec – prevažali so ravno Kolarja.

Zakaj ga niso peljali s helikopterjem, so Hohnec  vprašali komentatorji na omrežju X. Hohnec pojasnjuje: “Glede na klinično stanje in konzultacijo s toksikologom sem ocenil, da je tako glede na obstoječ sistem učinkoviteje, v pacientovo najboljšo korist in primerljivo hitro -ac relacija UKC Maribor – UKC Ljubljana.”

“V Akvariju-terariju Maribor v upravljanju družbe Snaga iz Skupine JHMB se je danes, 12. avgusta, pripetil neljubi dogodek. Kača vrste stepska klopotača je ob redni dnevni oskrbi ugriznila sodelavca akvarija-terarija. Nemudoma mu je bila nudena pomoč, z mesta dogodka pa je bil prepeljan v UKC Ljubljana, kjer imajo ustrezni serum. Kača je pod nadzorom in ne predstavlja nobene nevarnosti za okolico. S sodelavcem smo v stalnem stiku, njegovo zdravstveno stanje je stabilno in se izboljšuje,” pa sporočajo iz JHMB, ki upravlja z Akvarij – Terarijem.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...