22:17, sre, 24. Jul

30 let ustvarjanja Ota Vogrina





Svoje dosežke 30-letnega ustvarjanja je včeraj, v kletnih prostorih občine Selnica ob Dravi, predstavil Oto Vogrin. Pozdravit in podpret so ga prišli številni sokrajani.

Mariborčan je šel na izlet in to je trajalo 30 let in še traja…” S temi besedami je Oto Vogrin na kratko opisal zgodbo, iz katere sta nastali zbirka ter razstava pod naslovom Odtisnil sem grafiko. Seveda ne gre za eno, temveč za številne grafike, ki jih je zbral v knjigi.

oto vogrin

Predstavlja moj osebnostni razvoj, likovno-teoretični pogled na grafiko kot eno zelo specifično umetniško dejavnost, gre pa tudi za povezavo same grafike in lokalnega okolja. Začel sem s Selnico, potem pa po poteh osebnega in študijskega razvoja skozi grafiko nadaljeval po Dravski dolini, kasneje tudi v Mariboru,” je na včerajšnji predstavitvi knjige in istoimenske razstave povedal Vogrin.

oto vogrin 2

V izkaz podpore so se predstavitve knjige udeležili številni sokrajani, tudi umetniki in kulturniki iz sosednjih občin, podporo pa mu je izkazal tudi selniški župan Jurij Lep. Pravi, da je bil (in je še) Oto Vogrin v Selnici aktiven na številnih področjih in da je s svojim delom kraju dal poseben pečat.

30 let ustvarjanja ota vogrina

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.