16:28, ned, 28. Jul

Na Mariborskem Pohorju prvič nočna smuka do doline





Pravi zimski dnevi s sneženjem in dovolj nizkimi temperaturami so upravljavcem žičniških naprav na Mariborskem Pohorju omogočili, da bodo smučarjem danes prvič v tej sezoni omogočili nočno smuko vse do doline po tradicionalni Čopovi progi. S tem tudi ni več bojazni, da 21. in 21. februarja ne bo dovolj snega za 51. Zlato lisico.

nocna smuka

Marprom, ki upravlja s pohorskimi žičnicami in vzpenjačo, je za današnjo odprtje nočne smuke do snežnega stadiona za vse smučarje pripravil tudi prvi pravi “Apres Ski Party” v Gondola baru. Kot je povedal predstavnik omenjenega podjetja Boštjan Zagorac, so za vse smučarje, ki bodo imeli veljavno smučarsko vozovnico za današnji dan, na zabavi pripravili prav posebno presenečenje.

Na Mariborskem Pohorju je sicer zadnjo noč zapadlo deset centimetrov novega suhega snega, kar je manj kot so ga pričakovali, na novo obilnejšo pošiljko pa upajo že danes. Že nekaj časa obratuje večina naprav, zaradi močnega vetra trenutno stoji šestsedežnica Pisker. Normalno odprta je tudi smučarska povezava med Bolfenkom in Arehom.

Že nekaj časa na Pohorju potekajo tudi priprave na letošnjo tekmo svetovnega pokala alpskih smučark, 51. Zlato lisico, ki bo po lanski selitvi v Kranjsko Goro tokrat vendarle očitno znova potekala na domačem terenu. Za 21. februar je predviden veleslalom, dan pozneje še slalom, dogodek pa bo zagotovo privabil veliko gledalcev, ki bodo lahko pozdravili tudi najboljšo slovensko smučark vseh časov Tino Maze.

Sedanji razplet zime pa je zelo pomemben tudi za upravljavca žičnic, mariborsko javno podjetje Marprom, ki je vskočil po lanskem propadu Športnega centra Pohorje in rešil letošnjo zimsko sezono. Zadovoljni so tudi v Termah Maribor, kjer so v prazničnem času in prvem delu januarja dodobra napolnili tako svoj hotele, kot hotele propadlega podjetja, ki so jih za letos najeli od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.