16:25, ned, 28. Jul

Mariborčanke na pol poti do finala





  • Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile prvo tekmo polfinala srednjeevropske lige. V Mariboru so uradno kot gostje premagale avstrijsko ekipo Post Schwechat s 3:1 (24, -25, 17, 12). Povratna tekma bo v soboto, prav tako v mariborski dvorani Lukna.
    slika je simbolicna Foto: NKBM Branik, www.branik-nkbm.si
    slika je simbolicna
    Foto: NKBM Branik, www.branik-nkbm.si

    * Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Vedriš in Milinović (oba Hrvaška).
    * Post Schwechat: Chukwuma 16, Wallinger 1, Janečkova 18, Schmit, Herelova 6, Almer 1, Katz 12, Enzinger 4, Huber, Rimser 2, Freynschlag, Fink.
    * Nova KBM Branik: Mlakar 22, Blagne, Ammerman 18, Kaučič 8, Ajnihar, Sužnik, M. Planinšec, Najdič 3, S. Planinšec 12, Sobočan 9, Pintar 1, Eržen.

    Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige s 3:1 premagale ekipo Posta Schwechat in si priigrale pomembno prednost pred povratno tekmo. Ta bo jutri, prav tako v Lukni, začela pa se bo ob 18. uri.

    Ekipa Nove KBM Branika je v prvem delu prvenstva dvakrat s po 3:0 premagala vrsto Posta, ki v letošnji sezoni nastopa v zelo spremenjeni igralski zasedbi. Mariborčanke so tudi v tretji tekmi dokazale, da so boljša ekipa, čeprav niso zmagale tako gladko, kot je bilo pričakovati. Morda tudi zaradi tega, ker so prvakinje ostale brez Monike Potokar in Ane Starčević, ki odbojkarsko pot nadaljujeta v tujini, Potokarjeva v Italiji, Starčevićeva pa v Turčiji, kar se je v njihovi igri seveda poznalo.

    Da čaka Mariborčanke tokrat zahtevnejša tekma, je pokazal uvodni niz. Gostiteljice so vse do prelomnih trenutkov zaostajale za gostjami. Sredi niza je bilo 17:12 za avstrijsko ekipo in nato 22:19, toda v odločilnih trenutkih so slovenske prvakinje zaigrale bolj zbrano in zanesljivo v obrambi ter napadu, pri izidu 23:23 so izničile prednost tekmic. Gostje so si nato spet priigrale pvodstvo (24:23), toda po dveh uspešno izvedenih blokih je Štajerkam uspel zasuk z vodstvom 25:24, zmagovito točko v nizu pa jim je z udarcem žoge zunaj igralnega polja “podarila” Simona Janečkova.

    Tudi drugi niz so bolje začele gostje, ki so vešče izrabljale na trenutke nezanesljivo in nezbrano igro mariborske vrste. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile za tri točke, nato je njihova prednost narasla na pet točk (10:5), po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval trener Mariborčank Bruno Najdič, pa je bila igra njegovih odbojkaric le za spoznanje boljša. Vodstvo tekmic so znižale na točko, ko je bilo pričakovati izenačenje, pa so se v igri mariborske ekipe spet prikradle napake in prednost gostij je narasla na tri točke (22:19). V nadaljevanju se je ponovila slika iz prvega niza, pri 23:23 je mariborska ekipa izenačila rezultat, v zanimivi končnici pa je Janečkova z asom priigrala odločilno točko za izenačenje v nizih.

    Mariborska ekipa je v nadaljevanju tekme strnila svoje vrste, njena igra je iz minute v minuto postajala zanesljivejša. Do prvega tehničnega odmora je ekipa iz predmestja Dunaja še držala korak z mariborsko, nato pa so gostiteljice zagospodarile na igrišču in si ob drugem tehničnem odmoru priigrale osem točk prednosti. Gostje so bile nemočne tudi v nadaljevanju, tako da je bila tudi ob koncu razlika osem točk.

    Avstrijska ekipa je bila v podrejenem položaju tudi v četrtem nizu, saj se je mariborska razigrala. Točke je osvajala v serijah, domala vsak napad je bil uspešen in odpor tekmic je iz minute v minuto slabel. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:3, ob drugem je narasla na osem točk, s tem je bila pot do zmage odprta.

    “Tekmo smo začeli slabo, pozna se, da nam manjka tekem. In tudi uigranosti, saj sta nas zapustili dve pomembni igralki. V tretjem in četrtem nizu je bila igra boljša, tako da sem zadovoljen,” je povedal Bruno Najdič.

    Vir: STA

  • Druge novice

    Dodaj odgovor

    Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

    S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.