04:29, ned, 28. Jul

Odziv občine Ruše na kritiko o slabo spluženih cestah





V zimski sezoni so na Občini Ruše v zadnjem času slišali nekaj kritik oz. pripomb, povezanih s posipavanjem vozišč s posipno mešanico peska in soli, zato so podali kratko pojasnilo.

Občina Ruše je za izvajanje zimske službe na lokalnih in javnih cestah, na podlagi javnega razpisa, izbrala izvajalce ter z njimi sklenila ustrezne pogodbe. Izvajalci vršijo posip cest s posipno mešanico peska in soli (v razmerju 3:1), za takšno izvedbo storitve pa uporabljajo mehanizacijo, s katero so storitve izvajali že v preteklosti.

Posip cest so izvajalci dolžni izvajati v skladu s Programom izvajanja zimske službe, Pravilnikom o vrstah vzdrževalnih del na javnih cestah in nivoju rednega vzdrževanja javnih cest, sklenjenimi pogodbami ter seveda ugotovljeni nevarnosti poledice. Glede na razmere v letošnji zimi, se je posip že večkrat izvajal, zato je na voziščih možno opaziti večjo količino posipnega materiala, katerega bomo, kot vsako leto, odstranili v pomladanskih mesecih s strojnim pometanjem.
Zimska_sluzba (1)
Naj dodamo, da izvajanje zimske službe redno spremljamo, tudi s pomočjo sledilnih naprav – menimo, da ne prihaja do prekomernega posipa, smo pa na problematiko večkrat že opozorili tudi izbrane izvajalce. Ker želimo, da v bodoče ne bi prihajalo do nepotrebnega nezadovoljstva, bomo že v naslednji zimski sezoni na posameznih javnih cestah skušali testno uvesti spremenjen način izvajanja zimske službe ter spremeniti samo tehnologijo posipa ter posipne materiale. V ta namen bomo izvedli predhodno usposabljanje izbranih izvajalcev, za kar se že dogovarjamo, hkrati pa bomo morali spremeniti oz. zamenjati posamezna delovna sredstva (trosilce). O izvajanju aktivnosti ter samem uvajanju projekta vas bomo sproti obveščali.

Kljub vsemu navedenemu smo prepričani, da so ves zimski čas vse ceste na območju občine Ruše normalno in varno prevozne, hkrati pa z lastnimi zaposlenimi skrbimo tudi za redno čiščenje vseh ostalih javnih površin.

OBČINA RUŠE
REŽIJSKI OBRAT

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.