04:35, ned, 28. Jul

»Find a job – get a job« Erasmus+ v Rušah





“V lanskem decembru je Slovenska nacionalna agencija MOVIT, ki zastopa evropski program ERASMUS+ v Sloveniji, objavila izbrane programe, med katerimi je bil tudi CEZAMOV projekt »Find a job – get a job«. Projekt trenutno poteka v Rušah in bo trajal do 24. februarja,” je v pisni izjavi zapisal Lucijan Vihar iz CEZAMa Ruše.

unnamed (2)

Kot je zapisal Vihar, je projekt »Find a job – get a job« namenjen mladim, ki prvič vstopajo na trg delovne sile in iščejo prvo zaposlitev. “V projektu sodelujejo 22 udeležencev iz Turčije, Romunije, Cipra, Hrvaške, Litve, Italije in Slovenije. Program, ki sestavljen po Erasmusovih standardih sestavljajo delavnice: kako napisati življenjepis in motivacijsko pismo, kako posneti kratek predstavitveni video, kako se pripraviti na razgovor z bodočim delodajalcem, kako na socialnih omrežjih poiskati bodočega delodajalca in kako se pripraviti na javno nastopanje. Udeleženci projekta bodo v okvirju spoznavanja Slovenije obiskali Ljubljano in Maribor,” je zapisal Vihar.

Na t.i. »Slovenskem večeru« – že jutri -, pa bodo Slovenijo videli v sliki in besedi, okusili kulinariko in se naučili tradicionalne plese.

“Potrditev projekta je za CEZAM pomemben dogodek saj je rezultat sistematičnega dela skupine CEZAM – ERASMUS+, ki je od junija 2013 do oktobra 2014 sodelovala na šestih mednarodnih izmenjavah in na treh mednarodnih konferencah v Egiptu, Bruslju in Salzburgu. Tako je v tujino na mednarodne izmenjave potovalo 12 mladih iz Ruš in okolice, vsi stroški pa so bili kriti iz programa ERASMUS+. CEZAM je v tem času navezal trdne stike z nevladnimi organizacijami v 10 Evropskih državah, kar mu je tudi omogočilo, da je prijavil program »Find a job – get a job«, saj brez tujih partnerjev le tega ni mogoče narediti,” je še v pisni izjavi zapisal Vihar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.