04:32, ned, 28. Jul

Otvoritev Glazerjevih dnevov 2015





Sinoči so se v Rušah pričeli Glazerjevi dnevi 2015. Najprej je bila na programu “Poezija v živo pod milim nebom”, na kar je sledil koncert “Roll over Glazer”, na katerem so letos nastopili člani zasedbe Jebela cesta.

Glazerjeva domačija

Na predvečer rojstnega dne pesnika Janka Glazerja (ter hkrati predvečer svetovnega dneva poezije) so se pričeli letošnji Glazerjevi dnevi, sicer že tradicionalni kulturni festival v Rušah. Novost letošnjega branja poezije v živo je bila, da so odprti mikrofon postavili pod milim nebom, in sicer na dvorišču Glazerjeve domačije. Na odru so se zvrstili tako mladi in nadobudni bralci, kakor tudi znani in priznani umetniki. Med slednjimi je vsekakor treba izpostaviti Alenko Glazer, Jankovo hči, ki je tudi sama pesnica. Otvoritveni večer Dnevov je popestrila že samo s svojo prisotnostjo, obiskovalce pa je z odra ganila s prebiranjem dveh ciklov pesmi, ki sta opisovali mladostno ljubezen njenih staršev.

Alenka Glazer portret

Še en bralec, ki vsekakor sodi med omenjeno kategorijo znanih in priznanih umetnikov, je Peter Ternovšek (dramski igralec). Še preden je stopil na oder, nam je zaupal, da je ima poezija v njegovem življenju posebno mesto: “z njo se ukvarjam že od malih nog. Veliko mi je dala.

Poetičnemu uvodu pa je zvečer sledil koncert “Roll over Glazer”, ki ga je letos zaznamoval nastop zasedbe Jebela cesta. Oder in veliko dvorano CEZAMa so kar preimenovali: “Nismo vedeli, da imajo v Rušah Cankarjev dom.” S šaljivostjo in občasnim sarkazmom so začinili glasbeni večer.

Je bela cesta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.