00:31, ned, 28. Jul

“Kaj veš o prometu?” Otroci precej





Včeraj so se osnovnošolci Štajersko-podravske regije zbrali na medobčinskem tekmovanju z naslovom “Kaj veš o prometu”. V teoriji in praksi so se pomerili vozniki koles in mopedov ter tako izkazovali poznavanje cestno prometnih predpisov in spretnostno vožnjo.

tekmovanje kaj veš o prometu oš borcev za severno mejo (13)

Letos je tekmovanje potekalo na OŠ Borcev za severno mejo. Na šolskem igrišču so se kolesarji preizkušali v spretnostni vožnji na poligonu. Svoje praktično znanje so morali dokazati tudi z vožnjo v mestnem prometu. Na startu smo jih povprašali kako morajo voziti kolo, da so varni: “pazit moramo na prometne znake, na semaforje, na druge udeležencev prometu…”, “moraš previdno vozit, da ne padeš”, “kolo mora biti opremljeno z obema lučema, sprednjo in zadnjo”, “opremljen moraš bit s čelado”.

tekmovanje kaj veš o prometu oš borcev za severno mejo (4)

Tretji sestavni del tekmovanja je bilo preverjanje teoretičnega znanja, kjer so dokazovali predvsem poznavanje cestno-prometnih predpisov. Vinko Vrtnik predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na Mestni občini Maribor je ocenil, da otroci morda celo več vedo prometu in varnosti kot njihovi starši. “Otrok pove staršu ‘čuj ata, narobe se peljemo, moramo se pravilno peljat, ker je to prepovedano’, kar pa zelo pozitivno vpliva na promet.” Ne gre torej zgolj za tekmovanje, četudi se bodo najbolj uspešni 30. maja udeležili še državnega preverjanja v Novem mestu. Prav vsem sodelujoči bo namreč znanje, ki so ga osvojili s pripravami ter testi, bržkone koristilo za vse življenje.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator (nocoj ob 18.30 na BK TV.)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.