00:28, ned, 28. Jul

Američani odkupujejo delnice Nove KBM





Global Bancorp Commodities and Investments Inc. (GBCI) je začel s postopki za nakup 100 odstotkov delnic druge največje banke v Republiki Sloveniji – Nove KBM.

nkbm

Global Bancorp Commodities and Investments Inc. je družba s sedežem v Združenih državah Amerike. Osnovni namen družbe je ustvariti večplastno korporacijo, katere dejavnost zajema uvoz-izvoz, trgovanje z nafto, z zemeljskim plinom, s kovinskimi in nekovinskimi minerali, s posebnim poudarkom na plemenitih kovinah, na strateških, industrijskih, energijskih, kmetijskih proizvodih in trgovanje z blagom na splošno.

Ob trgovanju z blagom, GBCI začenja z inovativnim konceptom tudi na širšem področju turizma, z ustanovitvijo ene največjih verig hotelov s 5 zvezdicami na svetu, in uvedbo članstva v zasebnih klubih znotraj omenjenih resortov.

Kar zadeva Republiko Slovenijo, namerava GBCI s pridobitvijo Nove KBM, okrepiti svojo prisotnost na Balkanu v skladu s svojimi cilji določenimi v ustanovitvenih dokumentih. »А prima facie« ob načrtih vstopa na finančne in bančne trge v regiji, želi GBCI preko Nove KBM financirati tudi velike infrastrukturne projekte (zasebne in državne); razvijati področje turizma v jugovzhodni Evropi; sodelovati z malimi in srednje velikimi podjetij na različnih področjih v Sloveniji v obojestransko korist.

“Poudariti bi še želeli, da je pomemben del poslovne dejavnosti GBCI družbena odgovornost. Velik poudarek dajemo sodelovanju pri izvajanju socialnih, kulturnih in športnih programov na različnih ravneh. S to ‘tradicijo’ bomo v Mariboru in v Sloveniji zagotovo nadaljevali,” so sporočili iz GBCI.

Trenutno je GBCI v tesnem stiku s skupino Lazard, ki vodi postopek prodaje. Kljub pozni prijavi k sodelovanju v postopku nakupa, bi radi poudarili, da je GBCI visoko motiviran za čimprejšnjo izpeljavo postopka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.