22:25, sob, 27. Jul

Vode še ni, a sezona se prične to nedeljo





Vzdrževalcem kapo dol“, je dejal Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor. Za otvoritev sezone so pripravili vse, kar se je dalo, v to vložili več kot 15 tisoč evrov, tako rekoč tik pred zdajci pa čakajo na vodno dovoljenje. Na Agenciji RS za okolje so jim zagotovili, da ga bodo dobili.

meznar, knez, kirbis, mb otok

Mariborski otok je “starček, ki že hrope. 85 let ni malo!,” je dejal Knez. Četudi se že nekaj let ponavljajo s komentarji o tem, da je preprosto premalo denarja za vzdrževanje, kaj šele za celotno obnovo, za katero ocenjuje, da bi potrebovali približno 4 milijone evrov. Še enkrat je opozoril, da je stanje resnično zelo resno. Za delovanje kopališča namreč še vedno uporabljajo 85 let stare naprave.

prazni bazeni mb otok

Po oceni vodje vzdrževanja Branka Kirbiša bi bilo nujno zamenjati vsaj črpalke. “Otok je star, infrastrukture so dotrajane, omrežje je 9 mesecev počivalo… upamo, da bo zdržalo“, je dejal Kirbiš. Ali bo pa bodo v praksi izvedeli šele, ko bodo bazene napolnili z vodo. Za črpanje slednje še vedno čakajo na dovoljenje. “Na ARSU so zagotovili, da ga dobimo še danes ali najkasneje jutri“, je dejal Knez, kar v praksi pomeni, da bodo morda morali odpreti sezono z zgolj dvema bazenoma, kajti polnjenje največjega traja minimalno 24 ur.

prazni bazeni mb otok 2

Ne glede na vse, Knez dodaja, da imajo pripravljen tudi rezervni načrt tako, da bodo v nedeljo zagotovo odprli sezono s tradicionalnim tekom ob Dravi. “Voda bo in imela bo prijetnih 22 stopinj Celzija,” se je pošalil Knez.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Jutri ob 18.30 na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.