Na Arehu kuhali pohorski pisker
Na Arehu pri Ruški koči je skozi celoten dopoldan potekalo že tradicionalno 12. kuhanje pohorskega piskra. Organizatorji so veseli, da lahko na ta način še nekoliko predstavijo Pohorje in poskrbijo, da je tudi v poletnih dneh na Pohorju veselo.
Pohorski pisker je avtohtona specialiteta, pripravljena iz več vrst kaše, več vrst mesa in gob,ter ostale zelenjave. Vse sestavine pa morajo izvirati iz Pohorja. Na letošnjem kuhanju je sodelovalo devetnajst ekip.
Ob 12. uri se je kuhanje zaključilo, organizatorji so pobrali vzorce vseh ekip, ocenjevalci pa so nato izbirali zmagovalca. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje, a zmagovalna ekipa je lahko samo ena. Tokrat že drugo leto zapored je bila za najboljši pohorski pisker nagrajena ekipa Turističnega društva Jelka iz Šmartna na Pohorju.
Comment
Pingback:Na Arehu v nedeljo tekmovanje v kuhi Pohorskega piskra | Lokalec.si
S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.