01:30, pet, 5. Jul

PGD Kapla dobili prizidek k gasilskemu domu





Člani in članice PGD Kapla na Kozjaku so včeraj v svoje namene predali prenovljeni in dozidani gasilski dom. Ob tem so izvedli tudi prikaz gasilske vaje oz. prikazali različne intervencije s katerimi se srečujejo na terenu in na katere morajo biti pripravljeni. Kot pravijo v društvu, je njihova posebnost delo na težjem terenu, površinsko precej velikem in razgibanem območju, kar zahteva dobro usposobljenost in opremo.

gasiska vaja pgd kapla in slovesno odprtje  prenovljenega GD  (3)

Z prikazom intervencij s katerimi se gasilci in gasilke srečujejo pogosto na terenu, smo v živo lahko videli na gasilski vaji. Denimo v intervenciji “oživljanje” so se lahko preizkusili tudi domačini, sicer pa so pod ostrim očesom opazovali gasilke in gasilce pri njihovem delu. Kot pravijo domačini, so nanje posebej ponosni in veseli, da jih imajo v kraju, saj se po njihovih besedah v vseh letih delovanja trudijo za dobrobit krajanov in priskočijo na pomoč, ko jih potrebujejo. Pravijo, da so gasilci v kraju pomembni, ter, da so ponosni tudi na pomladek, ki niza uspehe.

gasiska vaja pgd kapla in slovesno odprtje  prenovljenega GD  (7)

Prostovoljno gasilsko društvo Kapla je bilo sicer ustanovljeno 14. junija 1981. Po besedah članov in članic, je posebnost društva v tem, da delajo in razvijajo gasilstvo na težjem terenu, površinsko kar precej velikem območju z zelo razgibanem terenu. V PGD Kapla so mnenja, da je prenova gasilskega doma in pridobitev novih prostorov, ki so jih dobili s prizidkom bila zelo pomembna, saj so se do sedaj v domu srečevali s prostorsko stisko. Dom kot takšen pa bo služil tudi v druge namene ostalih društev in posameznikov.

Podrobnosti v ponedeljek v Občinskem informatorju na BK TV, ob 18.30.
Foto: Jani Pavlič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.