20:21, sob, 27. Jul

Na prvi dan sprejemanja vlog za odpis dolgov zlasti povpraševanje po informacijah





Podjetja in občine, ki so podpisali sporazum o sodelovanju pri pomoči najšibkejšim, so z današnjim dnem začeli sprejemati vloge za odpis starih dolgov. Oddati jih bo mogoče vse do konca oktobra. Ponekod ni bilo nobenega zanimanja, na Mestno občino Maribor pa je po obrazce za odpis dolga in informacije prišlo več kot 100 ljudi.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so danes prejeli 120 klicev posameznikov, podjetij in občin, ki so spraševali podrobnosti o izvedbi odpisa dolga, so povedali. Sicer pa ugotavljajo, da večjih težav na prvi dan oddajanja vlog ni bilo.

Na Mestni občini Maribor skoraj 20 vlog

V informacijsko pisarno na Mestno občino Maribor je bilo oddanih 17 vlog za odpis dolga zaradi neplačila prehrane v osnovnih šolah, zaradi neplačanega vrtca in računov javnih podjetij. Tisti, ki so se danes oglasili na mestni občini, so največkrat izpostavili, da imajo dolgove do sodišč, Telekoma Slovenije, Staninvesta, Elektra, Finančne uprave RS in do bank.

“Velik del ljudi je prišel zlasti po informacije in usmeritve pri izpolnjevanju obrazcev, preverjali pa so tudi upravičenost do odpisa dolga,” je povedala mariborska podžupanja Jelka Černivec.

V mariborski mestni občini so želeli občanom olajšati oddajanje vlog, zato so vsi obrazci na razpolago v informacijski pisarni v pritličju stavbe. Prav tako na tem mestu prevzemajo tudi izpolnjene vloge, ki jih bodo namesto občanov posredovali posameznim upnikom, tako vrtcem, osnovnim šolam in javnim podjetjem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.