20:33, sob, 27. Jul

Falsko cesto bodo uredili do konca meseca





Potem ko so maja lani prekinili dela na Falski cesti v Rušah, sedaj nadaljujejo. Po prvih podatkih naj bi država našla “manjkajoči” denar za dokončanje. Boštjan Jerman, vodja režijskega obrata na Občini Ruše, je povedal, da bo cesta urejena še pred pričetkom novega šolskega leta. Naključni mimoidoči Rušani pa, da “končno“, saj so na to predolgo čakali.

delo na falski 2

Z izvajanjem del na Falski cesti v Rušah so pričeli v začetku leta 2013, maja lani pa so dela ustavili. Predstavniki Občine Ruše so zagotovili, da so svoj del pogodbenih obveznosti izpolnili, ni pa ga država. Takrat naj bi “zmanjkalo” okoli 10 tisoč evrov. “Očitno je država našla denar, da z deli nadaljuje,” je danes povedal Boštjan Jerman, vodja režijskega obrata. Zagotovil je, da bo cesta obnovljena do konca tega meseca, tako da bodo lahko osnovnošolci nemoteno začeli novo šolsko leto.

delo na falski

Cesta Ruše-Puščava, na Mariborski in Falski cesti, je sicer trenutno zaprta (obvoz je urejen), a Rušanov to ne očitno moti. Pozdravili so dejstvo, da bodo cesto (do)končno obnovili: “Skrajni čas je že bil“, “Dve leti delajo to, poglejte kakšni robniki so in tu se avtom gor zapelješ, sej to ni način!“, “Imamo osnovnošolko, ki se je pritoževala, da ni bilo prav urejeno pa nam kar koristi. Smo čakali na to.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.