20:32, sob, 27. Jul

Mariborska univerza bo sodelovala tudi z občino Ruše





Novi rektor mariborske univerze Igor Tičar nadaljuje s sklepanji sodelovanj z lokalnimi skupnostmi in regijskimi organizacijami. Potem ko je sporazuma sklenil z mariborsko občino in Štajersko gospodarsko zbornico, je danes sodelovanje na področju gospodarskega, trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja regije podpisal še z Rušami.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Tičar in ruški župan Uroš Razpet sta ob podpisu menila, da želijo s pozitivnim zgledom ustvariti okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju občine, univerze in države.

Ob tem sta se strinjala, da mora mariborska univerza s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postati osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti.

“Dolžnost univerze je, da znanje in strokovnost, s povezovanjem z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom, združimo v generiranje gospodarskega in družbenega razvoja. Današnji podpis prinaša jasno sporočilo o pomenu vzajemnega sodelovanja, s ciljem izkoristiti naravne danosti in primere dobrih praks iz gospodarstva na način, da vsi deležniki prispevajo svoj del v skupen uspeh občine in širše vzhodne regije,” je poudaril rektor.

Za ruškega župana pa je današnji podpis pomemben mejnik, saj želijo s pozitivnim zgledom ustvariti inovativno okolje, ki bo z razvojem in prenašanjem znanja pripomoglo h kakovostnemu, gospodarskemu in trajnostnemu razvoju.

“V univerzi vidimo ogromen potencial. Obstaja vrsta možnosti, kjer lahko sodelujemo. Zagotovo se bomo kmalu na njih obrnili za pomoč okoli Inštituta za promet. Občine imamo namreč kopico različnih težav, ki bi jih lahko hitreje rešili z znanjem iz univerz, a jih moramo znati pametno uporabiti. Ob tem imamo v Rušah gospodarske subjekte, ki so zagotovo pred svojimi izzivi,” je dejal Razpet, ki poudarja, da se vse skupaj ne sme končati le pri podpisanem papirju.

Prvi mož mariborske univerze namerava že naslednji teden podpisati sporazum tudi z Mursko Soboto, sedanja dva z Mariborom in ŠGZ pa doslej dlje od podpisa nista prišla. Kot je dejal Tičar, je trenutno čas dopustov in stvari potekajo nekoliko bolj počasi. Sicer pa je za koordiniranje teh zadev imenoval Boruta Bratino iz ekonomsko-poslovne fakultete.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.