20:40, sob, 27. Jul

“Doječke za nosečke”





Jutri se zaključuje svetovni teden dojenja. Drugo leto zapored so se tednu in svetovnemu dnevu dojenja pridružile mamice podporne skupine Dojiva.se. S programom in aktivnostmi Festivala Dojiva.se so predvsem osveščale o pomenu dojenja za zdrav razvoj otroka.

dojenje

Po lanski “Kjerkoli in kadarkoli”, so se mamice zbrane v podporni skupini Dojiva.se letos usmerile v povezovanje in izmenjavo izkušenj med mamami in nosečnicami, pod geslom “Doječke za nosečke”. Vse mame želijo spodbujati k dojenju, jim nuditi relevantne informacije ter osebne nasvete (na podlagi lastnih izkušenj) z namenom, da bi se lahko čim bolj samozavestno spopadale z izzivi v dnevih, tednih in mesecih po porodu.

Marina P.F., Ziza

Marina Popović Frangež ustanoviteljica podjetja Ziza poudarja, da je “dojenje najboljša hrana za novorojenčke in dojenčke. Ni samo prehranjevanje, ampak je tudi cartanje, tolažba, občutek varnosti in topline. Želimo si, da bi mamice vztrajale pri dojenju in da ne bi prehitro posegale po prehrambenih dodatkih ali celo nadomestkih materinega mleka.” Na način mame za mame želijo opogumljati. Kaj svetujejo, izveste v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.