15:25, petek, 27.09.2024
Maribor

Vlada danes namenila nepovratna sredstva Zvezi Slovencev na Madžarskem

|
Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije v Načrt razvojnih programov na podlagi Programa spodbujanja gospodarske osnove avtohtone slovenske narodne skupnosti na Madžarskem 2021–2024 (Program) uvrstila nova projekta, in sicer »Naložbe v gospodarstvu slovenske narodne skupnosti na Madžarskem« in »Turistična dejavnost slovenske narodne skupnosti na Madžarskem«.

Za naložbe v gospodarstvu 690.000 evrov

Vlada bo na podlagi Programa Zvezi Slovencev na Madžarskem za naložbe v gospodarstvu dodelila nepovratna sredstva v vrednosti 690.000 evrov. S temi sredstvi bodo samostojni podjetniki, mikro in majhna podjetja morali doseči zvišanje neto dodatne vrednosti, širiti in posodabljati svoje proizvodne zmogljivosti, ohranjati in razvijati obrt oziroma podjetništvo ter povečevati zaposlitvene priložnosti na programskem območju.

Za podporo turistični dejavnosti 1.090.000 evrov

Osnovni namen nepovratnih sredstev v višini 1.090.000 evrov v podporo turistični dejavnosti pa je podaljšanje povprečnega trajanja bivanja turistov na programskem območju in oblikovanje novih turističnih ter gostinskih ponudb. Končni uporabniki sredstev bodo tako samostojni podjetniki, mikro in majhna podjetja, predelovalci ter drugi turistični ponudniki s sedežem na programskem območju.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...