11:19, petek, 27.09.2024
Maribor

Eva je danes odpotovala v ZDA na operacijo

4-letna Eva danes z letalom potuje v ZDA na posebno operacijo, za katero so v Društvu Viljem Julijan nedavno uspešno zbrali potrebna sredstva.

Eva, ki ima zelo hudo redko genetsko bolezen hipomielinizacijsko levkodistrofijo tipa 9 in zaradi bolezni med drugim ne more samostojno hoditi, bo maja stara 5 let.

Danes pa je za njo zelo poseben dan, saj končno potuje v ZDA, kjer jo bo naslednji teden, 11. aprila, v St. Louis Children’s Hospital operiral vrhunski in svetovno priznani kirurg dr. Park. Dr. Park bo Evi opravil zelo posebno in kompleksno nevro-kirurško operacijo hrbtenjače, imenovano selektivna dorzalna rizotomija, s katero ji bo omogočil samostojno hojo in novo življenje.

“Ker je operacija samoplačniška smo v Društvu Viljem Julijan za Evo lani decembra začeli zbiralno akcijo, s katero smo uspeli zbrati izjemnih 129.341€. S tem smo zbrali dovolj za Evino operacijo in potrebne terapije po operaciji. Od tega je Eva del zbranih sredstev, 18.441€ namenila tudi drugim otrokom z redkimi boleznimi, kar dokazuje kako srčna in izjemna deklica je,” so zapisali.

»Skupaj z Evo in njeno pogumno mamico Majo se danes zelo veselimo, da deklica končno odhaja v ZDA, kjer bo kmalu dobila priložnost za novo življenje. Seveda pa bomo na dan operacije še posebej v mislih z njo in bomo zanjo z vsem srcem držali pesti,« pravita Gregor in Nina Bezenšek, ustanovitelja Društva Viljem Julijan.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...