21:39, sre, 3. Jul

V Šentilju priredili razstavo





V okviru Ilgova so v občini Šentilj danes v Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana otvorili razstavo različnih del Društva upokojencev Šentilj in Lovske družine Šentilj. Za dobro otvoritev razstave so nekaj pesmi zapeli člani MPZ KUD Mejnik.

razstava_Šentilj3

Na razstavi so svoje izdelke pokazale članice DU Šentilj, ki same sebe kličejo kar »Kvačkarice«. Možno je bilo videti različne ročno pletene prte, dežnik, oblačila, modne dodatke… Vsi izdelki so bili rezultat trdega, ter dolgotrajnega ročnega dela. Erika Rozman, vodja krožka je povedala, da se »Kvačkarice« rade zberejo in ob šivanju, kvačkanju tudi rade poklepetajo. Letos so se jim pridružile štiri nove članice, ki bodo njihovo delo tudi nadaljevale.

razstava_Šentilj6

Drugo društvo, ki je svoje delo pokazalo na razstavi so bili člani Lovske družine – Lovsko društvo Šentilj. Lovci so namreč junija letos praznovali že svojo 60. obletnico delovanja. Tudi danes so obletnico počastili z razstavo fotografij iz lova, fotografij živali, ter lovske družine nasploh.

razstava_Šentilj

Člani Moškega pevskega zbora Šentilj, ki so letos praznovali že 70. obletnico delovanja, so razstavo tudi otvorili . Voditelj zbora pravi, da še zmeraj radi zapojejo za domačine, čeprav jim primanjkuje podmladka, ki bi njihov glas širil še naprej.

razstava_Šentilj2

Razstavi bi morala slediti še interaktivna predstavitev fotografij z naslovom PODOBE »STAREGA« ŠENTILJA, vendar zaradi odsotnosti Bruna Jelenka ni bila mogoča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.