04:31, ned, 28. Jul

Maribor ob polletju za petino povečal turistični izkupiček





Maribor je v prvi polovici leta 2015 beležil nadpovprečno rast v turizmu. Kot so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor Pohorje, so samo v mestnih nočitvenih zmogljivostih v prvih šestih mesecih ustvarili 23 odstotkov več nočitev in 20 odstotkov več prihodov gostov kot v enakem obdobju lani.

lent iz zraka

Tudi na ravni celotne destinacije, ki zajema še Pohorje in okolico so turistični ponudniki v tem obdobju beležili rast, ki je bila nekoliko manjša. Tako so do konca junija ustvarili osem odstotkov več nočitev in 11 odstotkov več gostov kot lani v tem času.

Po številu nočitev v Mariboru je bil od junija boljši mesec le februar, ko so beležili 24.223 nočitev, medtem ko je po številu prihodov gostov junij po doslej zbranih podatkih glede na število prihodov gostov najmočnejši mesec letošnjega leta.

Med tujimi gosti v Mariboru še vedno prednjačijo Nemci in Avstrijci, ki so skupaj ustvarili 4306 nočitev, sledijo jim Hrvati, Poljaki, Nizozemci, Italijani in Srbi, prihajajo pa tudi gostje iz bolj oddaljenih držav. Slabo tretjino gostov predstavljajo slovenski obiskovalci, ki so pomembni predvsem v zimskem času, ko prihajajo na smučanje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.