06:29, ned, 28. Jul

Vodstvo SMC analiziralo razmere v Mariboru





Predsednik vlade Miro Cerar je bil z ekipo ministrov, državnih sekretarjev in poslancev SMC v torek na delovnem obisku v Mariboru, kjer so opravili “temeljito analizo razmer”. Zvečer je prisostvoval odprtju Festivala Maribor, kjer se je na kratko srečal tudi z mariborskim županom Andrejem Fištravcem, ki ga že dlje časa vabi na obisk.

Miro Cerar in Andrej Špenga,  SMC, 2014
Miro Cerar in Andrej Špenga, SMC, 2014

Kot so danes sporočili iz lokalnega odbora SMC, je predsednik vlade Cerar z ekipo ministrov in državnih sekretarjev, poslanci iz štajerske regije in predstavniki mariborske SMC opravil temeljito analizo razmer. “Ministrski ekipi je s povezovanjem in sodelovanjem v zadnjem obdobju uspelo Mariboru zagotoviti prepotrebna nova delovna mesta,” so prepričani v stranki.

Cerar je po navedbah SMC izrazil zadovoljstvo, da se s pogumnim in strokovnim delom kaže prava pot razvoja in ustvarjanja delovnih mest v Mariboru kot tudi v štajerski regiji. “Tudi v prihodnje bo vlada, s ciljem uravnoteženega regionalnega razvoja in s posebno prioriteto razvoja mariborskega gospodarstva in mesta Maribor, še naprej ustvarjala nova delovna mesta, ki jih Maribor nujno potrebuje,” so še sporočili iz stranke.

Premier se je zvečer udeležil koncerta Anima v Dvorani Union ob odprtju Festivala Maribor, kjer se je na kratko pogovarjal tudi z županom Fištravcem. Slednji je že večkrat javno pozval Cerarja, naj z vlado pride na obisk v Maribor, da bi se lahko pogovarjali o možnostih državne pomoči regiji z visoko brezposelnostjo.

Vsebina torkovega pogovora ni znana. Si pa Fištravec želi bolj vsebinske razprave s predsednikom vlade, so povedali v kabinetu župana. Po besedah vodje mariborske SMC Andreja Špenge se je imel Cerar namen ločeno srečati z županom, a je bil ta zaseden z obveznostmi v tujini.

Vlada naj bi se sicer predvidoma prihodnji teden mudila na obisku v Pomurju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.