11:24, petek, 27.09.2024
Maribor

Povečano oglaševanje različnih izdelkov, ki naj bi čudežno pozdravili različne bolezni

V zadnjem času ponovno opažamo povečano oglaševanje različnih izdelkov, ki naj bi čudežno pozdravili različne bolezni. V teh oglasih nastopajo tudi različni zdravniki, ki naj bi močno priporočali uporabo tega zdravila, dejansko pa ti zdravniki sploh ne obstajajo, so sporočili iz Tržnega inšpektorata.

Na Tržnem inšpektoratu pojasnjujemo, da je v primerih, ko gre za oglaševanje izdelkov z zdravilnimi učinki podana pristojnost JAZMP – Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Na njihovi spletni strani je objavljen seznam izdelkov, ki so predstavljeni z lastnostmi za zdravljenje, čeprav niso registrirani kot zdravila, in je odsvetovan nakup le-teh. Več o tem si lahko preberete na spletni strani JAMZP.

“Ker pa se število spletnih prevar povečuje, naj na tem mestu še enkrat opozorimo na previdnost pri nakupovanju preko spletnih strani, na katerih ni mogoče najti podatkov o podjetju in na katerih ni objavljenih kontaktnih podatkov, ampak zgolj obrazec za sporočila. Več o tem, kaj vse je potrebno preveriti, predno se odločite za nakup preko spleta, pa si lahko preberete tudi na spletnih straneh »Varni na internetu«.”

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...