08:18, ned, 28. Jul

Na Mariborskem otoku tekli za podnebno solidarnost





Dijaki Dijaškega doma Maribor in mladinci NK Maribor so včeraj ob na Mariborskem otoku tekli znameniti Tek podnebne solidarnosti. Z njim so se pridružili številnim šolam in drugim javnim zavodom, ki so v preteklih letih izkazali solidarnost do ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo.

tek za podnebne spremembe na mariborskem otoku (30)

Za svoj osebni cilj so si dijaki izbrali varčevanje z vodo, ki ga sedaj še bolj dosledno in zavedno upoštevajo. Pravijo, da jih na to najbolj opozarjajo nalepke z napisi v dijaškem domu, kjer piše, da morajo varčevati z vodo in so pri tem vedno previdni. S tem dejanjem prispevajo k zmanjšanju negativnih posledic nemarnega ravnanja z naravnimi viri.

S pretečenimi kilometri učencev, dijakov, študentov in splošne javnosti se od leta 2011 gradi krog solidarnosti okoli planeta Zemlje. Aktivnost sodi v sklop dejavnosti, ki potekajo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015.

Izvedbo teka sta vodila priznana slovenska atletinja Helena Javornik in njen trener Borut Podgornik, ki sta prisotne tudi dobro ogrela in jim natančno razložila celotni potek dogodka. Atletinja Helena Javornik pravi, da solidarnosti in teka ni nikoli dovolj in jo je tako velika udeležba dijakov izjemno razveselila, saj so s tem pokazali, da jim ni vseeno za naš planet.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator, jutri ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.