08:27, ned, 28. Jul

Hostel Pekarna v Mariboru se pridružuje projektu Sleep for Peace





Popotniško združenje Slovenije se je tudi v letu 2015 priključilo svetovni kampanji “Spanje za mir” ali “Sleep for peace”, na pobudo ameriške zveze Youth Hostlov HI USA in v sodelovanju z Hostelling Internatioanl, s katero obeležujemo 21. september, ki so ga Združeni Narodi proglasili za svetovni dan miru.

foto: http://blog.hihostels.com/2015/09/sleep-for-peace-wherever-you-are/
foto: http://blog.hihostels.com/2015/09/sleep-for-peace-wherever-you-are/

V ta namen bodo hostli po svetu na različne načine obeležili ta pomemben dan v želji, da sporočilo miru prispe v vse kotičke našega planeta. Slovenijo bosta v tej pobudi zastopala dva hostla.

V Hostlu Tresor v samem središču Ljubljane na Čopovi ulici bodo čez dan predvajali dokumentarne filme in nekaj kratkih filmov, ki se navezujejo na begunsko in migracijsko tematiko. Hkrati bodo goste in obiskovalce vzpodbujali k debati in razumevanju ter bogatenju kulture in bivanja skozi dialog. Gre namreč za tematiko, ki je ob letošnjem svetovnem dnevu miru ne moremo zaobiti, saj so posledice nemirov v – za mnoge -perifernih državah, končno prispele tudi v samo srce Evrope. Dogajanje bodo dopolnili tudi s programom skozi preostanek tedna.

V Mariboru v Hostlu Pekarna v Kulturnem centru Pekarna, Ob železnici 16, bodo predvajali izbrane animacije in napovedali mednarodni festival Stoptrik v sodelovanju z Zavodom Pekarna Magdalenske mreže, po druženju z gosti pa bodo na okenskih policah prižgali sveče ter napisali želje o miru, ki jih bodo poslali v nebo z njihovega balkona.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.