10:23, ned, 28. Jul

V sklopu ETM 2015 bo dogajanje v Mariboru pestro





Letos že 14. leto zapored Mestna občina Maribor sodeluje v mednarodni akciji Evropski teden mobilnosti (ETM), letos ETM poteka pod sloganom Izbiraj. Spreminjaj. Združuj. S tem se Maribor tradicionalno pridružuje evropskim mestom, ki vsako leto sprejmejo zavezo, da bodo izvedla vsaj en ukrep za trajno realokacijo cestnega prostora za pešce, kolesarje in javni potniški promet, kot so zaprtje ceste, umirjanje prometa, znižanje hitrosti, ipd..

evropski teden mobilnosti

– V soboto, 19. septembra, bo dogajanje potekalo na Glavnem trgu in Koroški cesti, kjer se bomo družili ob glasbi.
– V nedeljo, 20. septembra, pa se bo »odrolala« že tradicionalna prireditev 12. ZZrolano mesto in bo na Koroški cesti in Glavnem trgu potekal športni dan. V primeru slabega vremena dogodek odpade.
– Ponedeljek, 21. in torek, 22. septembra, bodo Glavni trg in dele Koroške ceste zapolnili otroci, ki se bodo udeležili kreativnih delavnic, zainteresirani pa bodo lahko preizkusili vožnjo s prevoznimi sredstvi na alternativna pogonska sredstva.

Ob vseh naštetih dogodkih bodo na prizoriščih potekale številne spremljevalne dejavnosti. Ves program je objavljen na tej povezavi.

Mariborskim dogodkom v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2015 pa je podporo izkazala tudi mag. Polona Demšar Mitrovič, nacionalna koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti iz Ministrstva za infrastrukturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.