10:17, ned, 28. Jul

Na mariborski univerzi uvajalni teden za bruce





Univerza v Mariboru v dneh pred začetkom novega študijskega leta prireja t. i. uvajalni teden za bruce. V tem času želijo študente opremiti z vsemi potrebnimi informacijami, da bodo lahko že prve tedne študijskega leta v največji meri posvetili študiju.

rektorat mb univerze
“Namen uvajalnega tedna, ki ga z dogodki pripravljamo na različnih lokacijah, je, da vas že pred pričetkom študija seznanimo z različnimi vsebinami in možnostmi, povezanimi s študijem ter da se spoznate z novim okoljem,” brucem sporočajo z rektorata univerze.

“Pred začetkom študija je večina med vami polna pričakovanj, morda tudi negotovosti zaradi vstopa v neznani akademski svet. Veseli nas, da ste za študij izbrali Univerzo v Mariboru, kjer se bomo potrudili izpolniti vaša pričakovanja in zagotoviti pogoje, da boste lahko pri svojem študiju kar se da uspešni,” so dodali.

Od danes do prihodnje srede so za bruce pripravili vrsto dogodkov, kot so predavanja z nasveti in informacijami o študiju, študentskem življenju in obštudijskih aktivnostih. Med drugim se bodo predstavili služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje, Univerzitetna knjižnica Maribor, Društvo študentov invalidov Slovenije, Študentski domovi in Karierni center Univerze v Mariboru. Svoje študentske izkušnje bo z bruci delil tudi igralec Matjaž Javšnik.

V zadnjih dneh študijskih počitnic bodo sprejeme za novince priredile tudi posamezne fakultete.

Udeležba na dogodkih uvajalnega tedna ni obvezna, je pa po navedbah rektorja univerze Igorja Tičarja zelo priporočljiva.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.